Yarım kilo salamura yaprak
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı zeytinyağı
2 sivribiber
1 adet domates
2 adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
2 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı sumak
2 yemek kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
kuş üzümü ve fıstık (isteğe bağlı)
1,5 su bardağı su
1 adet limon
YAPILIŞI
Yapraklar haşlanarak soğumaya bırakılır. Pirinçler yıkanarak süzülür ve sıcak suyun içinde yarım saat bekletilir.Tüm doğranacak malzemeler küçük küçük doğranır.Pirinç süzülür içine doğranan malzemeler, baharatlar, tuz, şeker, zeytinyağının 3/2 si ve salça konularak hazırlanan iç malzeme iyice karıştırılır. Yapraklar sarılarak yayvan tencereye sıralanırlar üzerine yağın kalan kısmı, halka halka doğranmış limon ve su ilave edilerek 45 dakika önce hızlı sonra yavaş ateşte pişirilir.
Afiyet olsun.
Not: 45 dakika sonra kontrol edildiğinde pişmemişse pişene kadar beklenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder