4 adet orta boy patates
1 büyük boy soğan
1 su bardağı kaşar rendesi
3/1 demet maydanoz
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
YAPILIŞI:
Soğan yarım ay şeklinde ince ince doğranır. patetesler rendelenir . Doğranmış olan soğanlar zeytinyağında pembeleştirilir. Üzerine rendelenmiş patatesler konularak kavrulur. Patatesler kavrulurken tuz ilavesi yapılır. Patetesler birbirini tutana kadar kavrulur. Ateşten alınarak içine kaşar rendesi, maydanoz, pul biber ve karabiber ilave edilerek karıştırılır. Kare şeklinde bir fırın tepsisi (orta boy) yağlanır karıştırılan malzeme bu tepsiye dökülerek düzleştirilir. 150 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder