9 Şubat 2012 Perşembe

HAVUÇLU CEVİZLİ KEK


Malzemeler:
  • 4 adet yumurta(oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ(ayçiçek)
  • 2 adet havuç rendesi
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un
Yapılışı:
Yumurtalar toz şekerle beraber köpürene kadar (yaklaşık 10 dakika) çırpılır, süt ve yağ ilave edilerek çırpılır.un ilave edilirken kabartma tozu ve vanilya ilave edilir .Hafif akışkan hale gelinceye kadar un ilave edilir.(kaşıktan dökülürken iz bırakacak)havuç rendesi , ceviz ve tarçın ilave edilerek yuvarlak 30 cm çaptaki fırın tepsisine konularak 150 derecede pişirilir.
Not: çırpma tek yönde yapılır.

2 yorum:

  1. Ellerine sağlık, nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  2. Bu keki öve öve bitiremiyorlar,en kısa zamanda deneyeceğim...Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil