9 Şubat 2012 Perşembe

MERCİMEK ÇORBASI


Malzemeler:
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 Adet patates
  • 1 Adet havuç
  • 1 Adet soğan
  • 1/2 kereviz
  • Tuz
  • 1 Kaşık salça(çorba kaşığı)
  • 2 Dilim ekmek
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
Hazırlanışı:
Ekmekler küp küp doğranarak az yağda kızartılır.Mercimek yıkanır tencereye konulur, patates, havuç,kereviz ve soğan doğranarak ilave edilir , üzerini 3 parmak geçecek kadar su ilave edilir.Tuz konularak mercimekler dağılana kadar pişirilir bu sırada suya ihtiyaç duyulursa ilave edilir.Pişen malzemeler rondodan geçirilir.Tencereye 1 çay bardağı yağın 3/1 konulur ısınınca içine un ilave edilir bir dakika kavrulur , rondodan geçirilen malzeme ilave edilir (karıştırılarak).Kalınlığı kontrol edilir eğer kalınlaşmışsa arzuya göre sıcak su ilave edilir.Karıştırarak 5 dakika daha pişirilir.Küçük bir tavada iki yemek kaşığı yağ ve salça ilave edilir biraz kavrulduktan sonra yarım çay bardağı su ilave edilir ve iki taşım karıştırılarak pişirilir.
Pişen çorba kaseye konduktan sonra üzerine kızartılan ekmeklerden ve hazırlanan salça sosundan konularak servis edilir.
                                               Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder