10 Şubat 2012 Cuma

SPANGLE

Malzemeler:(6 yada 5 kase)
  • 1 Kilo süt
  • 6 Yemek kaşığı un(tepeleme)
  • 7 Yemek kaşığı şeker(tepeleme)
  • 3 Yemek kaşığı kakao(tepeleme)
  • 80 gr bitter çikolata(isteğe göre sütlü çikolata da olabilir)
  • 1 Paket krema(sıvı)
  • 1 Paket vanilya
  • 3 Dilim kek(ince dilim halinde veya bebe bisküvisi)
Yapılışı:
Un , şeker, kakao ve vanilya bir tencereye konulur ve karıştırılır.Üzerine süt ilave edilerek karıştırılır.Muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırılarak pişirilir.Muhallebi kıvamına gelince ateşten alınarak mikserle(hızlı devirde) 3 dakika çırpılır, içine çikolata konularak 2 dakika kadar daha çırpılır.Daha sonra krema konularak 3 dakika daha çırpılır.Kaselerin altına kek yada bisküviler konulur üzerlerine hazırladığımız spangle konulur.Soğuyunca servis yapılır.(istenirse üzeri süslenebilir.)

Not:Malzemelerden yaklaşık 5-6 kase çıkmaktadır,ölçü artırılırsa oranlara dikkat edilir.Kakao tadını seviyorsanız miktarı artırabilirsiniz.

                                                                            Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder