10 Şubat 2012 Cuma

KAĞIT KEBABI

Malzemeler:
  • Yarım kilo kuzu eti veye tavuk but eti
  • 2 Adet orta boy patates
  • 1 Adet büyük boy soğan
  • 2 Adet havuç(isteğe göre)
  • 6 Diş sarımsak
  • 1/2 Bezelye(pişmiş olacak)
  • 1 çay bardağı kadar zeytinyağı
  • 1 Tatlı kaşığı tuz
  • 1 Çay kaşığı karabiber
  • 1 Tatlı kaşığı pul biber
  • 10 Adet A4 boyutunda beyaz kağıt
Hazırlanışı:
Et veya tavuk kuşbaşı olarak doğranır ve bir kabın içine alınır. Patates, havuç ve soğanlarda yaklaşık etlerle aynı buyutlarda kuşbaşı doğranarak kaba ilave edilir.Sarmısaklar küçük doğranarak ilave edilir.Bezelye,tuz, karabiber, pul biber ve yağda ilave edilerek iyice karıştırılır.(Bezelye hariç tüm malzemeler çiğ olacaktır). Kağıttan bir adet alınarak masanın üzerine konulur ortasına kağıdın kapanmasına olanak sağlayacak kadar hazırlanan malzemeden konulur.Önce kağıdın uzun olan tarafı malzemeyi örtecek şekilde kapatılır daha sonra diğer uzun taraf kapatılır.Kısa kenarlarda aynı şekilde kapatılarak bohça haline getirilir.Fırın tepsisine katlı kısımlar alta gelecek şekilde yerleştirilir ve 175 derece sıcaklıktaki fırında yaklaşık 45 dakika pişirilir.(Süre beklenmeden de kontrol edilecekse bir paket küçük bir şekilde üzerinden açılarak etleri kontrol edilir). Servisi paketlerden açılmadan yine katlı taraf alta gelecek şekilde yapır.
                                                                                                                                  Afiyet Olsun.





NOT:Et ile yapılacaksa kuzu eti tercih edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder