18 Şubat 2012 Cumartesi

MANTARLI YUMURTA

Malzemesi:
1 Paket kültür mantarı
3 Adet yumurta
1 Çay bardağı kaşar rendesi
1 Tatlı kaşıgı tuz
1 Çay kaşıgı karabiber
1/2 Çay bardağı zeytinyağı


Hazırlanışı:
Mantarlar yıkandıktan sonra istenilen şekilde doğranır.Tavaya zeytinyağı  ve tuz ile beraber konularak suyunu çekinceye kadar pişirilir.Suyunu çekip biraz kavrulunca üzerine yumurtalar kırılır ve karabiber ilave edilir. Yumurtalar pişince rendelenmiş kaşar peynir ilave edilir.Peynirler eriyince sıcak olarak servis edilir.

NOT:Yumurtalar hemen kırılır kırılmaz karıştırılmaz.Karıştırma için biraz yumurtaların pişmesini beklerseniz görünümü daha güzel olur.Bu tarif hafta sonu kahvaltıları için güzel bir seçenek olabilir.Yağ ve tuz miktarı isteğe göre ayarlanabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder