1 Nisan 2012 Pazar

TAVUKLU TARHANA ÇORBASI

MALZEMELER:
1 adet bütün but
4 yemek kaşığı tarhana
5 diş sarmısak
1 yemek kaşığı domates salçası
3/1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pulbiber ve nane (isteğe bağlı)

YAPILIŞI:
But 6 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı tuzla haşlanır. Haşlanan but küçük parçalar halinde didilir. Bir kasenin içinde 4 yemek kaşığı tarhana ve yarım su bardagı su ile ezilir. Tencereye zeytinyağı ve salça konularak eritilir, üzerine haşlama suyu ilave edilir. Eritilen tarhanaya biraz bu sudan ilave edilir. Tenceredeki suya karıştırılarak ilave edilir. Tarhana karıştırılarak pişirilir kalınlaşırsa istenilen kıvama gelinceye kadar su ilave edilir. Kaynadıktan sonra beş dakika pişirilir . Bu sırada içine didilen tavuk etleri ve dövülmüş sarımsak ileve edilir. İstenirse pulbiber ve nane ilave edilerek ateş kapatılır.


                                                                                                            Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder