1 Nisan 2012 Pazar

SAFRANLI PİRİNÇ PİLAVI

MALZEMELER:
1 su bardağı pirinç
1/2 su bardağı arpa şehriye
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı safran (zerdeçelda kullanılabilir)
3-4 damla limon suyu
1,5 su bardağı su

YAPILIŞI:
Pirinç 1 tatlı kaşığı tuz ve üzerini aşacak kadar sıcak suda yarım saat bekletilir. Yayvan (pilav tenceresi) bir tencereye zeytinyağı ve arpa şehriye konularak pembe renk alana kadar kavrulur. Süzülen pirinçler ilave edilir , pirinçler tane tane olana kadar kavrulur üzerine tereyağı ilave edilir ve eriyinceye kadar da kavrulur. Üzerine su , tuz, safran, şeker ve limon suyu ilave edilerek karıştırılır. Tencerenin kapağı kapatılır, kapak kızana kadar hızlı ateşte kızdıkdan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.


                                                                                                                 Afiyet olsun.



NOT: İstenirse piştikten sonra demlenmesi için kapağın altından bir peçete konularak kapatılır ve sofra bezine sarılarak yaklaşık 10 dakika bekletilir. Ben bu pilavı toprak tencerede pişiriyorum sizde toprak tencerede pişirecekseniz su miktarı 2 bardağa yakın olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder