1 Nisan 2012 Pazar

PATATES KAVURMASI

MALZEMELER:
5 adet orta boy patates
1 adet orta boy soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı reyhan (isteğe bağlı)
1 çay kaşığı karabiber


YAPILIŞI:
Patatesler soyulduktan sonra küp şeklinde doğranır bir tencerede tuz ve üzerini aşacak kadar su ile pişirilir. Pişen patatesler kalan suyu süzüldükten sonra ezilir. Soğan yarım ay şeklinde doğranarak zeytinyağı ile beraber pembeleşinceye kadar kavrulur. Kavrulunca salça ilave edilir salça karıştırıldıktan sonra pulbiber, nane, reyhan ve karabiber ilave edilerek ezilmiş olan patates konur. Yaklaşık 5 dakika karıştırılarak kavrulur.


                                                                                         Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder