7 Nisan 2012 Cumartesi

PİZZA

MALZEMELER:
2 adet yumurta
200 gr margarin
1 adet yaş maya
9 yemek kaşığı un(dolu dolu)
2 adet orta boy ya da 3 adet küçük boy haşlanmış patates
2,5 adet uzun boy sosis
Yarım kangal sucuk
250 gr taze kaşar ya da dil peyniri
2 adet çarliston biber
2 adet yağ biberi
10 adet siyah zeytin(isteğe göre yeşilde olabilir)
1 yemek kaşığı domates salçası
1,5 tatlı kaşığı tuz

YAPILIŞI:
Bir kabın içine patetesler rendelenir. 1 adet yumurta , yaş maya , tuz, margarin konularak iyice yumuşatılır sonra un konularak hamur yuğrulur. Ele yapışmayacak eğer ele yapışıyorsa biraz daha un ilave edilebilir. Üzeri kapatılarak sofra bezine sarılır ve bir saat mayalanmaya bırakılır. Hamur mayalanırken malzemeler doğranır, kaşar peyniri rendelenir. Salça 1 adet yumurta ile çırpılarak açılır. Hamur mayalanınca fırın tepsisi unlanır ve hamur tepsinin içinde elle açılarak tepsinin boyunda açılır ve 150 derece fırında 20 dakika pişirilir. Fırından çıkarılarak biraz soğutulur . Soğuyunca hazırlanan salça her tarafına sürülür ve sırası ile kaşar peyniri, sosis, sucuk, yeşil biber, yağ biberi ve zeytinler yerleştirilerek 150 derce fırında biberler pişinceye kadar pişirilir.

Not: Malzemeye isteğe göre ilaveler yapılabilir. Mısır, mantar vb.

                                                                                                            Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder