26 Haziran 2012 Salı

YOĞURTLU ARPA ŞEHRİYE ÇORBASI

MALZEMELER:
Yarım su bardağı arpa şehriye
1 su bardağı yoğurt
3/1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet yumurta
1 silme yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı karabiber ve pul biber (tercihe bağlı)


YAPILIŞI:
Tencereye yağ ve şehriye konularak pembeleşinceye kadar kavrulur. 2 su bardağı su ilave edilerek şehriyeler pişinceye kadar haşlanır. Yoğurdun içine yumurta ve un konularak çırpılır ve bir su bardağı su ilave edilerek inceltilir. Kaynamakta olan şehriyelerin içine yavaş yavaş karıştırılarak ilave edilir. Karıştırmaya devam edilerek kaynadıktan sonra 3 dakika daha kaynatılır (kalınlaşırsa su ilave edilir) ateş kapatıldıktan sonra tuz ve baharatlar ilave edilir.


                                                                                              Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder