27 Temmuz 2012 Cuma

ZEYTİNYAĞLI FASULYE

MALZEMELER:
Yarım kilo taze fasulye
2 adet domates
2 adet sivri biber
1 adet kırmızı biber
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
3 diş sarmısak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı su

YAPILIŞI:
Taze fasulye, soğan, sivri biber , sarmısak ve kırmızı biber doğranır ve tencereye alınır. Domateslerin kabukları soyularak doğranı ve malzemeye ilave edilir. Salça suyun içinde inceltilerek ilave edilir. Tuz, şeker ve zeytinyağı koyularak tüm malzeme karıştırılır . Önce hızlı ateşte sonra kısık ateşte pişirilir.

                                                                                                          Afiyet olsun..


 NOT: Tüm malzemeler çiğden konulur, kavrulmaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder