2 Ağustos 2012 Perşembe

MANTI

MALZEMELER:
Hamuru için:
2 adet yumurta
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un

İç malzemeler:
Yarım kilo kıyma
1 adet ortaboy kuru soğan
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber

Üstüne:
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım kilo yoğurt
4-5 diş sarımsak

YAPILIŞI
İç malzeme için kurusoğan ve maydanoz doğranır kıymaya diğer malzemelerle beraber ilave edilerek yuğurulur.Hamur için yumurta, tuz ve su karıştırılır aldığı kadar un ilave edilerek sert bir hamur yuğurulur.
Hamurdan bezeler alınarak oklava ile açılır.(börek yufkasından biraz kalın olacak) Açılan yufkalar 3 cm genişliğinde şeritler halinde kesilir daha sonra bu kesilen şeritler kare olacak şekilde kesilir. Hazırlanan içten bu karelerin ortasına yeteri kadar konulur.Karelerin dört köşesinden tutularak ortada birleştirilir, bir kenar açıkta bırakılarak diğer kenarlar kapatılır. Yapılan mantılar kaynayan tuzlu suyun içinde pişirilir. Tabağa alınır üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür daha sonra kızdırılmış tereyağı üzerinde gezdirilerek servis edilir.

                                                                                      Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder