1 Ekim 2012 Pazartesi

EVDE TARHANA

MALZEMELER:
1 kilo süzme yoğurt
1 kilo domates
1 kilo yağ biberi
1 kilo nohut
1 kilo kuru soğan
1 demet maydanoz
1 demet taze nane
Yarım kilo yeşil biber
2 yemek kaşığı tuz
Un

YAPILIŞI:
Nohutlar haşlanır ve robottan geçirilir. Domates, yağ biberi, soğan ve yeşil biber küçük küçük doğrandıktan sonra pişirilir ve soğumaya bırakılır. Maydanoz ve nane doğranır. Tüm malzemeler bir kabın içine konulur ve aldığı kadar un ilave edilerek yuğurulur.( ekmek hamuru kıvamında) Yuğurulan malzeme 21 gün hergün yuğurularak bekletilir. 21 gün sonra bir sofra bezinin üzerine ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılarak güneşte kurumaya bırakılır. Elde ovalanma kıvamına gelinceye kadar güneşletilir. (iyice kurumaması gerekli.ele yapışmadan ufalanması yeterli) Hazır hale gelen tarhana robottan geçirilir ve tekrar kurumaya bırakılır. İyice kuruduktan sonra kaldırılır.



                                                                                                        Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder