5 kilo yağ biberi
1,5 kilo çarliston biber
1 kilo barbunya
1 demet maydanoz
1 baş sarımsak
2 yemek kaşığı tuz
Yarım su bardağı toz şeker
350 gram domates salçası
3 su bardağı zeytinyağı
2 su bardağı sirke
YAPILIŞI:
Yağ biberleri çekirdekleri ayıklanarak közlenir ve doğranır. Çarliston biberlerin çekirdekleri temizlenerek doğranır. Barbunya haşlanır. Sarımsaklar ve maydanozlar doğranır. Tencerenin içine yağ ve sirke konularak kaynatılır. Kaynadıktan sonra çarliston biberler konularak kavrulurlar biberlerin pişmesine yakın yağbiberler ilave edilerek kavrulmaya devam edilir. Biberler pişince barbunya ilave edilerek biraz daha kavrulur. Son olarak salça, tuz, şeker, maynadoz ve sarmısaklar ilave edilerek 5-6 dakika daha pişirilir. Pişen malzemeler sıcak sıcak kavanozlara konulur kapaklar sıkıca kapatıldıktan sonra bir sofra bezinin üzerine ters çevrilerek yerleştirilir.(kapaklar Altta olacak şekilde) Üzerleri kapatılarak 24 saat bekletilir. 24 saat sonra kavanozlar kontrol edilerek kaldırılır.
Afiyet olsun
Harika olmuş. Merak edenlere tavsiye olunur.
YanıtlaSil