10 Kasım 2012 Cumartesi

KEÇİ BACAĞI

MALZEMELER:
250 gr. lor peynir
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tuz
Un
Kızartmak için ayçiçek yağı


YAPILIŞI:
Peynir , yoğurt, yumurta ve tuz bir kabın içinde karıştırılır. Un ilave edilirken karbonatta konularak hamur yuğurulur.(Poğaça hamuru kıvamında)Yuğrulan hamur 5 bezeye ayrılır. Her beze masanın üzerinde yuvarlanarak parmak kalınlığında şeritler haline getirilir. Bu şeritler 3 parmak genişliğinde kesilir. Kesilen parçaların iki ucu bıcakla uzunlamasına yarısına kadar kesilir. (önce bir uç kesilir sonra parçanın diğer ucu kesilir ama kesikler zıt yönlerde olmalıdır.) Hazırlanan bu keçi ayakları kızgın yağda kızartılır.



                                                                                                            Afiyet Olsun....




1 yorum: