
4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı un
2 su bardağı mısır unu
1 adet kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI:
Yumurtalar tuz ile, önce yavaş sonra hızlı devirdeki mikserle beyazlaşana kadar çırpılır. İçine süt ve yağ ilave edilerek karıştırılır. Un , mısır unu ve kabartma tozu ilave edilerek karıştırılır. Kıvamı kek kıvamında olacak . Malzemeler ilave edildikten sonra kıvamına göre süt (kalın olursa) veya Mısır unu (sıvı olursa) ilave edilebilir. Hazırlanan malzeme 30 cm çapındaki yağlanmış fırın tepsisine dökülerek 150 derecede ki fırında pişirilir.
Afiyet Olsun......
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder