2 Aralık 2012 Pazar

KARNABAHAR MÜCVERİ

MALZEMELER:
1 adet orta boy karnabahar
2 adet havuç
4 adet yumurta
3 yemek kaşığı un (dolu dolu )
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
10 adet taze nane yaprağı
5 adet taze soğan yaprağı
Kızartmak için sıvı yağ
1/2 çay bardağı süt


YAPILIŞI:
Karnabahar ve havuçlar tencereye konulur , sebzelerin yarısına gelecek kadar su ilave edilir sütte konularak haşlanır. Haşlanan karnabaharlar çatal ile ezilir. Havuçlar rendelenir. Soğan ve nane yaprakları ince ince doğranır. Yumurta, un, tuz ve karabiberde ilave edilerek karıştırılır. Kızdırılmış sıvı yağa kaşık ile konularak düzleştirilir ve kızartılır.


                                                                                     Afiyet Olsun......

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder