4 adet oda sıcaklığında yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı zerdeçal
4 yemek kaşığı haşhaş
1 su bardağı ceviz içi (isteğe bağlı )
Aldığı kadar
YAPILIŞI:
Yumurtalar ve toz şeker bir kabın içine alınır beyazlaşıncaya kadar çırpılır (Yaklaşık olarak 10 dakika ). İçine süt ve yağ ilave edilerek çırpılmaya devam edilir. Zerdeçal ve haşhaş ilave edilir. İki su bardağı un, kabartma tozu ve vanilya ilave edilerek karıştırılır. Hamurun kıvamına göre un ilavesi yapılır ( Kaşıktan dökülürken iz bırakacak kıvamda olacak ). İsteğe bağlı ceviz ilave edilip karıştırılır.
30 cm . yuvarlak teflon tepsi yağlanır hazırlanan kek hamuru tepsiye dökülür. 150 derecede ki fırında pişirilir.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder