10 Kasım 2014 Pazartesi

PEYNİRLİ TEPSİ BÖREĞİ

MALZEMELER:

6 adet yufka
250 gr. peynir
2 adet yumurta
Yarım demet maydanoz
1 su bardağı süt
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 paket kabartma tozu


YAPILIŞI:

Süt, yağ ve bir adet yumurta derin bir kabın içine alınır mikserle iyice karıştırılır. Kabartma tozu ilave edilerek biraz daha karıştırılır. Hazırlanan bu harçtan bir buçuk çay bardağı kadar ayrılır diğer yumurtada içine ilave edilerek karıştırılır. Maydanoz doğranarak ezilen peynire ilave edilir.
Fırın tepsisi yağlanır. Yufkaların bir tanesi tepsiye yayılır üzerine hazırlanan sütlü harçtan gezdirilir. Üç yufka aynı şekilde hazırlanır . Üçüncü yufkadan sonra peynirli harç her tarafa eşit gelecek şekilde yerleştirilir. Diğer üç yufkada tepsiye aynı şekilde yerleştirilir. Üzerine ayırdığımız diğer harç dökülerek 150 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir.

       Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder