18 Şubat 2012 Cumartesi

DOMATESLİ YAĞBİBERİ

Malzemeler:
5-6 Adet yağbiberi
1 Adet büyük boy domates
3 Diş sarımsak
1 Çay kaşığı tuz
1/2 Çay bardağı zeytinyağı


Hazırlanışı:
Yağbiberlerinin çekirdekleri temizlenerek yıkanır.(İkiye ayırmadan) Fırında üzerleri kızarıp yumuşayana kadar 250 derecede pişirilir.Pişen biberler beyaz renk bir poşetin içine alınarak ağzı sıkıca kapatılır ve soğuyuncaya kadar beklenir.Soğuyunca kabulları soyularak jülyen şekilde doğranır. Sarımsaklar ince ince doğranarak tavaya alınır, tuz , domates(Kabuğu soyulup küp şeklinde doğranır) ve yağ ilave edilir.Domatesler suyunu çekene kadar pişirilir üzerine doğranan biberler ilave edilerek beş dakika karıştırılarak pişirilir.


                                                                                                           Afiyet olsun.


NOT:Yağ miktarı arzuya göre azaltılıp , arttırılabilir.İster sade istersede sarmısaklı yogurtlada servis edilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder