22 Şubat 2012 Çarşamba

MANTARLI TAVUK CİĞERİ

Malzemeler:
600 gr. tavuk ciğeri
400 gr. mantar
1 orta boy soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı kekik(isteğe göre)


Yapılışı:
Mantarlar yıkanarak doğranır.Tavuk ciğerleride yıkanarak doğranır ve mantarlarla beraber tavaya konulur.Soğan büyük küp şeklinde doğranarak ilave edilir.Zeytinyağı ve tuz ilave edilerek pişirilmeye başlanır.Suyunu salıp çekinceye kadar pişirilir.Suyunu çektikten sonra yaklaşık 5 dakika daha karıştırılarak kavrulur.Karabiber, pul biber ve kekik konulup karıştırıldıktan sonra servis edilir.

                                                                                                            Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder