MALZEMELER:
Yarım kilo ıspanak
2 adet havuç
Bir orta boy soğan
3 diş sarımsak
Bir çay kaşığı tuz
Bir çay kaşığı toz şeker
Bir tatlı kaşığı pul biber
Bir paket krema ( isteğe bağlı )
Yarım çay bardağı zeytinyağı
YAPILIŞI:
Ispanaklar temizlenip yıkandıktan sonra elle bölünerek doğranır. Soğan jülyen doğranır. Havuçlar iri olacak şekilde rendelenir. Zeytinyağı ve soğanlar büyük bir tavaya konulur ve kavrulmaya başlanır, soğanlar yumuşayınca havuç ilave edilir. Havuçlar pişene kadar kavrulur tuz ve şeker ilave edilir. Tava hızlı ateşe alınır ve doğranmış ıspanaklar tavaya alınır. Sulanmalarına izin verilmeden hızlı ateşte çevrilerek sotelenir. Ispanaklar piştikten sonra krema ilave edilir ve biraz daha pişirilir ateşten alınır. Pul biber ilave edilerek servis yapılır.
Afiyet Olsun.....
Harika görünüyor. En kısa sürede yapacağım.
YanıtlaSil